Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

nyheter och reflektioner från nordresurs november 2013

Novembermorgon i Skärhamn på Tjörn 

Tröskelögonblick

Klockan är 6.45 och jag sätter mig i bilen som jag första gången måste skrapa rutorna denna höst och kör bort mot Träningskliniken och sätter mig på spinningcyklen. Åsa som leder passet hejar på och sedan när jag stärkt magmusklerna i gymmet och gjort min yogaövningar kör hemoch det innfinner sig en nöjdhet. Stiger ur bilen kl 8.15 och stannar till och ser ut över havet – det är stilla – solen lyser – skärgården är verkligen magisk denna tiden på året också- speciellt när det inte regnar och blåser. Jag tänder brasan – jag är ute efter ”govärmen”, får lite frukost och sitter en stund och tittar ut över havet.

Jag har en stark känsla av att detta är en go stund och det är ju helt magiskt att sitta här i mitt hus vid havet och att jag har en kamin att tända. Det är egentligen helt otroligt.

Samtidigt märker jag en oro i min kropp som kommer och går och har gjort sista veckorna. Kroppen vill berätta något för mig och jag försöker lyssna men blir lite förvirrad.

Jag som har flyttat till ett nytt ställe och genomfört mycket av det jag drömt om och ändå så finns det vissa dagar denna oro i min kropp och själ.

Att stå på tröskeln till en ny tid …att balansera på tröskeln ett ögonblick av övergång  när något nytt håller på att bli synligt.

Tröskelögonblick – det är ögonblick när saker är förvirrande och mitt emellan, när gamla strukturer fallit sönder och nya ännu inte skapats.

Tröskelögonblick är tider av spänning och stora möjligheter och de är smärtsamma, tuffa och fyllda av svåra val – och de kan väcka rädsla.

Häromdagen beskrev jag min nya väg som en väg framåt som slingrar sig framåt, det finns en massa vägmärken – runda och orange – det står ingenting så jag vet inte vart det leder och vilken hastighet jag skall ta mig fram eller om det är en återvändsgränd! Det är verkligen en usch-spännande känsla.

 

Hur har du det just nu ? Vilken väg är du på är den klar eller tydlig eller är du i ett tröskelögonblick ? Hur känns det att vara där du är just nu ?

Ta några minuter och landa lite med dig själv och fundera över hur din status är nu istället för att kolla andras status på Facebook kolla din egen.

Sen är det bara att acceptera att så har du det just nu och du ta några djupa andetag också.

Skulle du önska några verktyg på trösklen och hjälp på vägen - kolla gärna in våra nyheter på höger sida.

 

 

 

 


Välkommen att höra av dig

Hållbart ledarskap

Du som är chef och ledare och tror på din egen insats - för dig har vi skapat fyra tillfällen för stöd och utveckling.

Mars, maj september och november 2014 totalt 8 dagar se pdf


Lär känna fyrarummaren

För dig som är nyfiken och vill veta mer om bakgrunden.

Frukostmöte den 5 december kl 7.30-9.00 på Bakery Cafe på Viktoriagatan 20 i Göteborg. Se pdf


Digital Detox

Rening för en dag för chefer och ledare. 

Hjälp på tröskeln att sortera och komma vidare. Se pdf nordresurs AB Viktoriagatan 16 411 25 Göteborg. Epost ann-charlotte@nordresurs.comTel 0705-637799

www.nordresurs.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.