Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 3 2016


Nytt nätverk för dig som gjort EU-praktik

 

Har du gjort praktik inom någon av EU:s institutioner?
Ett nytt nätverk har startats där tidigare praktikanter har möjlighet att utbyta erfarenheter, hålla sig uppdaterade om aktuella EU-frågor och få stöd på vägen inför en fortsatt EU-karriär. På sikt är tanken även att ge medlemmarna i nätverket tillgång till mentorer i form av yrkesverksamma inom EU:s olika institutioner.

Nytt nätverk för dig som gjort EU-praktik, uhr.se


Ny EU-handbok

En ny EU-handbok har släppts av EU-kommissionens representation i Sverige och tidningen Journalisten. Handboken ska i första hand underlätta för journalister men är också till för andra EU-nyfikna som vill följa och rapportera om EU.

EU-handboken, publ. ljungbergs.se


"Your Voice" - portalen som länkar dig som medborgare till EU

Genom "Your Voice" är det nu lättare än någonsin att få insyn och att delta i EU-arbetet. Här kan du som enskild medborgare lämna dina synpunkter på centrala frågor som till exempel kommissionens färdplaner och ge dina tips på hur EU-lagstiftningen kan bli effektivare, direkt till EU. Framöver kommer du också få möjlighet att tycka till om EU-kommissionens förslag.

Din röst i Europa, europa.eu


Aktuella ansökningsomgångar för EU-praktik

Har du en akademisk examen och vill fördjupa dina kunskaper om EU? Ta chansen till praktik inom någon av EU:s institutioner! På Universitets- och högskolerådets webbplats hittar du information om aktuella ansökningsdatum och praktikperioder. Till exempel är 31 augusti sista ansökningsdatum till EU-kommissionen och Europeiska rådet.

Praktikplats och ansökan, uhr.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.