Pressinformation från O-Ringen. Problem att läsa utskicket? Se det i webbläsaren

O-Ringen Sälen 2016 sätter Rörbäcksnäs på världskartan

O-Ringen 2015-03-26

Under O-Ringen i Sälen sommaren 2016 kommer tävlingarna i Mountinbikeorientering (MTB-O) att avgöras i terrängen kring Rörbäcksnäs i norra Dalarna. Där kommer deltagarna i MTB-O att köra om totalsegern.

- Vi är mycket glada att vi kan erbjuda deltagare från hela världen en chans att tävla i Rörbäcksnäs. Här har vi Sveriges bästa skogscykelområde och en fantastisk terräng för MTB-O. Jag kan lova att ingen blir besviken, säger tävlingsledaren Annika Engström.

Skogarna runt Rörbäcksnäs innehåller ett fantastiskt stigsystem för cykelåkning i skog och mark. I samarbete med Rörbäcksnäs IS väljer nu O-Ringen i Sälen 2016 att lägga alla tre etapper i MTB-O till det lilla samhället på gränsen mot Norge.

Terrängen är en blandning av hedmark med fina stigar, småskalig jordbruksbygd och med mindre vägar med passage genom gårdsplaner och snabba grusvägar. Tre tävlingsetapper i underbar skogsterräng i Rörbäcksnäs och två olika träningsområden i fjällmiljö kan ge cykelorienterarna en riktig drömvecka på O-Ringen 2016.

O-Ringen i Sälen 2016 arrangeras av 18 dalaklubbar. Tävlingarna beräknas locka drygt 25 000 deltagare. Dalaklubbarnas målsättning är att övertrumfa deltagarrekordet från O-Ringen i Falun 1985.

MTB-O tävlingarna i Rörbäcksnäs förväntas få 1 500 starter.


Mer information

Annika Engström, ansvarig MTB-orientering, tel 070-3146421
Jimmy Birklin, generalsekreterare, tel 070-2585275

För mer information, fler nyheter och bilder, besök oringen.se/press eller maila pressinfo@oringen.se

O-Ringen:
www.oringen.se

O-Ringen på YouTube:
www.youtube.com/user/oringenofficial

O-Ringen på Facebook:
http://www.facebook.com/ORingen


Om O-Ringen:
O-Ringen är världens största orienteringstävling som varje år avgörs på ny plats i Sverige. 2013 i Boden, 20-27 juli. O-Ringen är en mötesplats och folkfest för över 15.000-20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 100.000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt tävlas det i över 100 klasser, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen. 

OBS! Det går ej att svara på detta mail.

Du får denna pressinfo eftersom vi hoppas att du är intresserad av att bevaka vårt evenemang.
Vill du veta mer om O-Ringen eller komma i kontakt med oss, besök oringen.se/press!

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.