Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sidhuvud månadens nyhetsbrev

Nu laddar vi för VM-året 2016 – tillsammans fixar vi en fantastisk fest!

Året närmar sig sitt slut och det är med stor glädje jag kan meddela att svensk orientering fortsätter att utvecklas åt rätt håll. Hittills i år har vi ökat medlemsantalet med 6 procent!

Efter en lång tid av tillbakagång kan vi konstatera att 2015 är ett år som tydligt markerar att den negativa trenden har förbytts i en positiv spiral; orienteringen syns allt mer, vi blir fler medlemmar och framåtandan går nästan att ta på.

2016 har vi ett gyllene läge att surfa vidare på den positiva vågen. Då anordnas som bekant orienterings-VM i Bohuslän och under en magisk vecka i slutet av augusti kommer medias och omvärldens blickar att vara extra fokuserade på vår älskade sport.

Låt oss alla ta vara på det unika tillfället. Tiden fram till VM är superviktig. VM är superviktigt. Och lika viktigt är vad vi gör efter mästerskapet - det är då vi ska ta vara på de barn, ungdomar och vuxna som fått intresse för sporten.

I Bohuslän pågår förberedelsearbetet för fullt, men även du som inte ingår i VM-staben kan redan nu börja ladda för festen 20-28 augusti.

Anmälan till publiktävlingarna är öppnad – mer info härLåt oss tillsammans göra 2016 till en riktig orienteringsfest!

I det här utskicket finns även lite andra glada nyheter som vi vill bjuda på!

Till sist vill jag önska er alla en härlig vinter!

/Susanne Söderholm, förbundschef SOFT


Jonas Leandersson kan bli Årets manlige idrottare

Ifjol var han nominerad i kategorin "Årets lag" efter både EM- och VM-guld med herrstafettlaget. Efter årets sprintguld på VM i Skottland återvänder Jonas Leandersson till Idrottsgalan i Globen, nu nominerad i kategorin "Årets manlige idrottare".

- Stort och väldigt roligt, säger Leandersson, som ställs mot Zlatan Ibrahimovic, fotboll, Johan Olsson, skidor, och Badou Jack, boxning.

Nu hoppas vi på att svensk orientering även får någon kandidat till Jerringpriset!


Annika Billstam Årets orienterare

På höstsamlingen i Göteborg utsågs Annika Billstam till Årets orienterare, en utmärkelse som delats ut sedan 1948.

- Jag känner mig både hedrad och stolt, säger Linnélöpare Billstam som i somras satte punkt för sin framgångsrika landslagskarriär genom att försvara sitt VM-guld i medeldistans.

Årets orienterare röstas sedan 1972 fram av den svenska sportjournalistkåren och i år hade juryn att välja mellan 15 namn. Nominerade var aktiva ur de fyra orienteringsgrenarna vilka tagit VM-medalj, individuell EM-medalj eller vunnit en internationell cup.   

SOFT och Team Sportia utvecklar sitt samarbete och sportbutikskedjan kliver upp som förbundets nya huvudsponsor. Det nya avtalet träder i kraft den 1 januari och löper över fyra år.

Kompasser, kartställ och andra orienteringsprodukter hittar du på  teamsportiaonline


Nu när det börjar lacka mot jul går vi ut med ett julklappstips – beställ tre nummer av Skogssport för endast 100 kr (ord pris: 147).

Om du som ny prenumerant tecknar dig för en årsprenumeration (490 kr) för 2016 senast 6 dec får du årets sista nummer som bonus.

Läs mer om erbjudandet som gäller till och med 31 dec - klicka här.


SOFT samarbetar med Nordic Green Energy för en hållbar miljö, på nordicgreen.se kan också du teckna ett grönt elavtal, förmånligt för både dig och naturen


Kostnadsfri analys med Livelox

Träningssäsongen är här för de allra flesta. Vad kan då vara bättre än att analysera träningen med ett verktyg speciellt framtaget för orienterare?

Som medlem i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet kan du aktivera en gratis personlig prova-på-prenumeration som gäller i 15 dagar.

I tillägg till detta bjuds alla klubbar anslutna till Svenska Orienteringsförbundet på en gratis klubbprenumeration giltig till och med den 31 december 2015.

Så funkar Livelox

Så lägger du upp tävling

Ex på gps-uppföljning


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.orientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.