Funktionärsinfo från O-Ringen - Världens största orienteringsäventyr! Problem att visa det? Se det i webbläsaren


Nyhetsbrev till arrangörsföreningar O-Ringen Sälen 2016


Mars 2015


Innehåll:
Inledning
Vakanta ansvarsposter
Drömterräng MTBO
Sälenbloggen igång
Partner på plats
Banläggningen
Information om O-Ringen Sälen 


Det här är ett nyhetsbrev från O-Ringen Sälen 2016. Du som får den här informationen representerar någon av de arrangörsföreningarna som står bakom O-Ringen i Sälen 2016. Nyhetsbrevet skickas till den adress som du uppgivit i Eventor, anmälningssystemet för orienteringstävlingar. 


De 11e mars togs ytterligare ett viktigt steg i riktning mot vårt mål Drömorientering i fjällen 2016. Då samlades funktionärsföreningarnas kontaktpersoner till en genomgång tillsammans med ledningsgruppen och fick det glädjande beskedet att de allra flesta övergripande ansvarsposter nu är bemannade. De fick i uppdrag att komma med förslag på lämpliga personer från respektive förening till det tiotal av cirka 75 ansvarsposter som återstår, så att vi får rätt person på rätt plats. Dessa 75 har vi som målsättning ska besöka O-Ringen i Borås i sommar och studera på plats hur de löst respektive uppgift där.

Vi är många som var med i Sälen 2008 och som minns hur trivsamt det var att bo tillsammans med den egna klubben och alla andra funktionärsföreningar i fina stugor i Hundfjället. Och hur roligt vi hade när vi var funktionärer i en enda stor och skön gemenskap. Nu finns chansen till en repris för vissa och en ny upplevelse för andra. Börja gärna redan nu att fundera på vad du helst skulle vilja göra, så är du förberedd när din förenings kontaktperson hör av sig!

Jannike Wåhlberg, personalansvarig


Vakanta ansvarsposter
Kanske är du själv sugen på ett av dessa uppdrag, eller så har du förslag på någon annan som skulle passa. Förslag på lämpliga personer lämnas senast 31 mars till jannike.wahlberg@oringen.se eller jimmy.birklin@oringen.se.  Namn och telefonnummer, gärna mobilnummer, och klubb vill vi veta!

  • Trafikchef (trafikplanering och trafikskyltning)
  • Startchef (för alla starterna)
  • Kontrollchef/chef ”Skogen”
  • Försäljningsansvarig (ska även ingå i ledningsgruppen)
  • Duschansvarig (planering, ej operativt)
  • Toalettansvarig (planering, ej operativt)
  • Skyltansvarig
  • Resultatservice (3-4 st varav en ansvarig)
  • OLA-kunniga (5-10 st)


Drömterräng för Mountainbikeorientering på O-Ringen i Sälen 2016
Under O-Ringen i Sälen sommaren 2016 kommer MTB-O att avgöras i den fantastiska Mountinbike terrängen runt Rörbäcksnäs. Här finns en av landets bästa nätverk av stigar för Mountinbike, och här kommer de tre etapperna till att avgöras.

Rörbäcksnäs är en pärla i Mountinbike Sverige med ett av Sveriges finaste system av cykelleder. Därför är det naturligt för O-Ringen Sälen 2016 att samarbeta med Rörbäcksnäs IS kring MTB-O.

Terrängen är en blandning av hedmark med fina stigar, småskalig jordbruksbygd med mindre vägar med passage genom gårdsplaner, snabba grusvägar och en genomgående asfalterad väg, även en del mindre steniga stigar förekommer. Kuperingen är måttlig.

O-Ringen tävlingarna i MTB-O vid Sälen 2016 kommer att genomföras med tre etapper.

Klasserna kommer att vara: D21, H21, D20, H20, D16, H16, D14, H14, D12, H12, D40, H40, D50, H50, D60, H60, D70 och H70.

Öppen KORT, Öppen MELLAN och Öppen LÅNG.

Tävlingsdagar och preliminära tider:

Måndag 25 juli start kl 14.00, Tisdag 26 juli start kl 14.00 och Onsdag 27 juli start kl 10.00.

Tävlingsledare är en av Dalarnas mest aktiva MTB-O ledare/åkare, Annika Engström från OK Kåre.  Rörbäcksnäs IS kommer att ta ansvar för de praktiska frågorna med markkontakter, byggnation, lokaler, parkering mm.


Sälenbloggen är igång
Du har väl sett att Sälenbloggen är igång http://oringen.se/orter/salen2016/salenbloggen.5148.html Dela den bland dina vänner i sociala media. Kom med tips på ämnen och skribenter till Elsa Andersson eller Julia Larsson från Domnarvet, elsaanna.97@hotmail.comjulia.larsson98@hotmail.com.


Partners på plats
O-Ringen Sälen arbetar för fullt med samarbeten för arrangemanget. Det går bra och redan nu har vi flera klara. Malung/Sälens kommun förstås. Team Sportia kommer att finnas på plats i Lindvallen. Likaså Bagheera och Sia Glass. Folksam fortsätter sitt samarbete med O-Ringen och Coca Cola, Isostar, Skigo, AXA(AXA -Stafetten) är också klara.

Ytterligare möten är planerade under våren. Har du tips på tänkbara samarbetspartners så hör av dig till Mats Adolfsson eller Jimmy Birklin.


Bemanning
Bemanningen av organisationen för O-Ringen Sälen fortsätter. Det är nu klart att Owe Sivertsson förstärker försäljnings sidan och att Annika Engström, OK Kåre tar tävlingsansvaret för MTBO.


Information om O-Ringen Sälen
Passa på att informera om O-Ringen Sälen i era aktiviteter redan under 2015. Kanske kan ni locka ungdomar att delta i sitt första O-Ringen. Kanske kan ni locka någon Naturpassare, eller Hitta Ut-aktiv att ta en tur till Sälen.

Här ser ni det ”informationsblad” vi tagit fram. Det finns utskickat som pdf till era klubbkontakter, och det är bara att höra av sig så mailar vi till de som behöver en fil.


Kontakt:

Jimmy Birklin Generalsekreterare 070-258 52 75, jimmy.birklin@oringen.se

Annichen Kringstad, Marknad och Kommunikation 070-655 15 57, annichen.kringstad@oringen.se 

Ingemar Kyhlberg, Service, kontakt Sälen 070-204 11 90, ingemar.kyhlberg@oringen.se 

Alf Larsson, Tävlingsansvarig 073-066 60 97, alf.larsson@oringen.se 

Lars Spångmyr, Tävlingsadministration 070-516 93 06, lars.spangmyr@oringen.se

Agneta Andersson, Upplevelseansvarig 070-591 10 67, angeta.andersson@oringen.se 

Jakob Wedman, Miljöansvarig 072-527 33 07,
jakob.wedman@oringen.se

Carola Landmark Jonestål, IT-ansvarig  073-262 77 06, carola.landmarkjonestal@oringen.se

Jannike Wåhlberg, Personalansvarig 070-688 86 34, jannike.wahlberg@oringen.se


Vill du ha mer information om O-Ringen - se vår hemsida www.oringen.se.
Undrar du över något, kontakta: O-Ringen, info@oringen.se, tel: 0771-49 90 00Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här
.