Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 Nyhetsbrev november – 2015 Första Entreprenörsfonden  


 

 

Nyhetsbrevet behandlar de senaste händelserna i Första Entreprenörsfonden och portföljbolagen

  

  Första Entreprenörsfonden 

Första Entreprenörsfonden erbjuder en unik möjlighet att investera i en portfölj av framgångsrika tillväxtföretag med starka entreprenörsteam via årsvisa fonder.

Värdeutveckling  på våra tre senaste årsfonder per 2015-08-31 (utveckling av Stockholmsbörsen, OMXS30, under samma period inom parentes) :

FE 2013: +271% (+36%)

FE 2014: +127% (+12%)

FE 2015: +27% (+3%)


 

                                                    

 

.

 

        www.fefonden.se                           

Uthållighet och övertygelse ger hög avkastning           

"Det känns som vi har hittat vår investeringsmodell efter tio års erfarenhet från investeringar i tillväxtbolag med starka entreprenörsteam. Vi har i nuläget hållit vårt avkastningskrav på 20% avkastning per år till våra investerare i denna lågräntemiljö, vilket vi är mycket stolta över." säger Peter Werme "När vi startade vår verksamhet så sa alla att det var omöjligt i vårt segment att skapa avkastning, vilket gör att det känns väldigt bra att vi uthålligt och konsekvent har hållit fast och förfinat vår strategi för att nå detta mål. Vi har nu öppnat vår nya fond och ser fram emot fortsatt framgångsrika investeringar." tillägger Rune Nordlander.

  www.speedment.com 

Raketstart i Silicon Valley för Speedment   

I augusti flyttade Speedment, som utvecklar programvara för att snabba upp databaser, till Palo Alto i Silicon Valley. De har sitt kontor i garaget, i klassisk Silicon Valley anda, och har precis släppt ett open source utvecklingsverktyg i Java 8. Silicon Valley har den största Java-communityn för utvecklare i världen och Per-Åke Minborg, medgrundarna, har själv redan 50 000 följare av sin Java-blogg. De har också snabbt hittat flera kommersiella samarbetspartners bl a  Sencha, www.sencha.com där Speedment tagit fram ett vertyg för Senchas webbapplikationsplattform som gör det möjligt att snabbt utveckla, testa och släppa nya affärsapplikationer. Speedments programvarulösning gör befintliga databaser 1000 till 100 000 gånger snabbare vilket är viktigt när långsamma databaser har blivit ett av det största problemen för IT branschen. Allt det här har hänt på kort tid och Silicon Valley har verkligen visat varför det är ett mecka för entreprenörsteam inom IT.

   www.appliednanosurfaces.com

Ny investering i Applied Nano Surfaces

Första Entreprenörsfonden 2016 AB har tagit beslut att investera i bolaget Applied Nano Surfaces som har en metod som minskar friktion och slitage i bl a motorer. Via ytbehandling av stål och metallytor skapas energieffektiva lösningar till bl a fordonsindustrin. Applied Nano Surfaces har ett stort antal projekt som pågår tillsammans med de största fordonstillverkarna i världen.

  Med vänliga hälsningar 

Peter Werme och Rune Nordlander 
  
 
kontakta gärna
 

 

 


 Första Entreprenörsfonden, Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm

 

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.