Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Oktober = Säsongsavslutning

Hej Erik !

Viist är det en härlig höstbild över 7:an. Personligen tycker jag september är den bästa månaden för golf. Klar och härlig luft, en windbreaker och banor i toppskick. För egen del brukar det då även finnas tid till några egna ronder golf. 

Som vanligt den här årstiden måste vi börja förbereda banan för vintern och nästa säsong. Vi planerar att hålla Links öppen för spel fram till och med söndag 25 oktober. Vi öppnade Links för spel fredagen den 20 mars vilket gör 219 möjliga speldagar 2015.

För den som har vårt Linksmedlemskap och har spelat varje möjlig dag är kostnaden per dag 18:-. Jag tror faktiskt vi har några medlemmar som ligger ganska nära den siffran.

Risk för frost

Klara höstnätter ger alltid risk för frost. Problemet vi har på Links är att hål 2 och 4 tar mycket längre tid tina upp på morgonen än övriga hål. Så när det ser bra ut på puttgreen kan det vara ospelbart på 2:an och 4:an. Det är därför vi sätter upp skylten med banan stängd. Banan avstängd måste respekteras oavsett vad men själv tycker.  

Tävlingsresultat September

September är månaden för alla finaltävlingar.

Först ut var KiA Masters den 12 september. Herrfinalen samlade 30 deltagare och segrade gjorde Hans Jonsson med 47 slag netto

Tables golfen spelade sin final den 19 september. Här segrade Anders Eriksson som spelade fantastisk golf. Totalt sköt Anders 6 under sitt handicap på 24 hål. Ett svårslaget resultat.

Damfinalen samlade i år endast 11 spelare. Mindre än 10% av alla kvinnliga medlemmar. Lite trist med så lågt antal för ett sådant jättefint arrangemang. Kvällen avslutades med en mycket uppskattad 3 rättersmiddag och lite biljard i klubbhuset.
Segrade i finalen gjorde Pia Norlander med 26 P. Bästa damgolfare 2015 blev Catrin Rosén. Catrin fick sitt namn ingraverat på en vinklylare som är nya vandringspriset i damgolfen. 

.

Tävlingar i oktober

3 klubbor och putter

Lördag 3:e oktober spelar vi traditionsenligt 3 klubbor och putter. En tävling som brukar var populär och locka många spelare. Anmälan som vanligt via Min Golf.

Cross Country

Lördag den 10:e oktober spelar vi Cross Country golf på Links. Spela banan som du aldrig har gjort det förr. Vi skapar helt nya hål kors och tvärs öven banan. garanterat kul tävling som avslutas med mat i klubbhuset och kanonpriser i baren.

Välkomna

Regeländring från 1 jan 2016

Använder du en lång putter när du spelar. I så fall är denna regeländring viktig för dig. 

Från och med nästa säsong är det ett regelbrott att förankra klubban mot kroppen när du spelar. Brott mot regeln ger 2 slags plikt.

Klicka här för att se en illustration vad som är tillåtet och inte.

 

 

Framtiden för banan och klubben

Jag har utlovat att hålla er medlemmar uppdaterade om vad som sker med våra kommunkontakter och framtiden för banan. 

Tyvärr måste jag meddela att det finns stora orosmoln inför framtiden. Kommunen har meddelat oss sina nuvarande planer för bostadsområdet Jakobsberg. Man planerar att riva vårt klubbhus inom något/några år då detaljplanen är fastlagd.

Kommunen vill riva huset i samband med att man bygger nya vägen som skall sammanbinda Rosenborgsgatan med Romstad via en ny bro över älven. 

Vi förstår till 100% att vägen och bron behövs för Karlstad och områdets infrastruktur. Därvidlag råder inga tveksamheter. Vårt problem är timingen mellan rivning av klubbhuset och att övrig bebyggelse finns på plats. 

Det är inte osannolikt att det tar 5-10 år mellan det att vägen byggs tills det finns övrig byggnation på området. Kommunen har meddelat att man kommer erbjuda en liten avstyckad tomt där vi kan bygga ett nytt klubbhus inom arrendeområdet där golfbanan finns. Vi kan absolut inte acceptera en sådan lösning då det inte finns någon som helst möjlighet att finansiera ett nytt klubbhus med sådana förutsättningar.

Det vi från Sommaro Golf önskar är en temporärlösning som borde vara möjlig för kommunen att accepetera. Så länge som området inte är bebyggt så använder man befintlig väg mellan klubbhuset och Rosenborgsgatan. Man bygger en tillfällig förbifart norr om Klubbhuset för att ansluta till den nya vägen och bron till Romstad. I dagsläget finns inget intresse alls från Kommunens tjänstemän att lyssna på våra argument. Förhoppningsvis kan vi få till en förändring innan det är dags för rivning av klubbhuset. 

Om inte vi får till någon ändring i planerna finns det risk för att banan och klubben måste läggas ner inom några år. Vi får hoppas att vi gemensamt kan påverka beslutfattarna i kommunen. 

Vi lever trots allt i en demokrati och kommunens innevånare bör ha en talan.

 


Öppet i reception och restaurang

Under oktober kommer vi bara kunna erbjuda lagad mat på vissa helger då vi har tävlingar. Vardagar finns som vanligt mackor att köpa.

Receptionen kommer vara öppen 10-17 nu i början av oktober för att senare stänga redan vi 16.

 


Följ oss även på facebook 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.