Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej SCUF:are!

Nyhetsbrev februari 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF är ett förbund för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Ta över SCUF:s Instagram

Under våren kommer SCUF att låna ut sin Instagram. Du har möjlighet att under två veckor visa hur ditt liv ser ut och dela med dig av sånt som gör det enklare att ha celiaki. Vi tror att många kan känna igen sig i dina erfarenheter och vill höra dina tankar, knep och favoritrecept!

Vilka mellanmål packar du med dig? Vad får du när andra äter kanelbullar? Visa svaret på de frågorna eller något helt annat. Instagram är ditt!

Följer du SCUF på Instagram?

Få uppdateringar från SCUF:s verksamhet, celiakinyheter och bilder från aktiviteter direkt i mobilen! Lägg till SCUF_celiaki


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Sommarläger 2016

Den 1 mars öppnar anmälan till årets sommarläger! Varmt välkommen att följa med SCUF till Småland! Lägret är för dig som är 7-17 år och deltagaravgiften är 1500 kr. Hoppas vi ses!

Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit!

Du kan också hitta caféer och restauranger att besöka bland medlemmarnas tips.

De sista profilkläderna

Flera av storlekarna börjar ta slut, så passa på att beställa en t-shirts med glutenfrihet- och lakotsfrihetstryck.

Boken "Jag har celiaki"

Har du läst Svenska Celiakiförbundets intervjubok "Jag har celiaki"? I Boken berättar barn och tonåringar med celiaki om sina erfarenheteter. Kanske känner du igen dig?

Du beställer boken på celiaki.se

Erfarenhetsplattformen

Diskussionerna på erfarenhetsplattformen rullar på. Vill du vara med och dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Följ din medlemsförening på Facebook

Få den senaste informationen från din medlemsförening! Information om allt som händer och se bilder från aktiviteter. Hitta din medlemsförening på Facebook!


Norr - Årsmöte och 5-kamp

Välkommen på årsmöte i Örnsköldsvik den 20 februari! På mötet kan du påverka verksamheten, därefter väntar 5-kamp på Area 1. Att delta är kostnadsfritt och vi kan hjälpa till med resor och boende.

Mejla till region.norr@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Norr:s styrelse 16-17.


Öst - Årsmöte och Prison Island

Den 20 februari är det dags för vårat årsmöte. Årsmötet är i Jönköping och i samband med det besöker vi Prison Island! Det är en chans att vara med och påverka samt ha riktigt kul med andra medlemmar!

Mejla till region.ost@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Öst:s styrelse 16-17.


GUSS - Årsmöte och Prison Island

Den 27 februari är du välkommen att påverka och ha kul med andra medlemmar. Mötet är för alla och kostnadsfritt. Vi håller till i ABF-huset och efteråt hoppas vi du följer med till Prison Island (50 kr för medlemmar och 16-årsgräns)! 

Anmälan senast 14 februari 2016.

Mejla till region.guss@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i GUSS styrelse 16-17.


Väst - Middag och Bowling

Lördag den 20 februari anordnas en träff för alla som är intresserade av att veta mer om vår verksamhet och engagemang i SCUF region Väst. Anmäl dig till en rolig kväll!

Väst - Helg på Ästad Vingård

I samband med Stormötet anordnar vi en avkopplande helg på Ästad Vingård. 5-6 mars badar vi bastu, äter och umgås. Lär känna nya vänner och ha kul tillsammans med oss!

Väst - Stormöte och frukost

Stormötet 2016 kommer att hållas under en söndagsfrukost den 6 mars. Vi bjuder på frukost, fika och lunch för samtliga stormötesdeltagare.

Mejla till region.vast@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Västs styrelse 16-17.


Syd - Årsmöte och Hämtmat

20 mars är du välkommen till årsmöte! Vi beställer hämtmat efter dina preferenser. Kostnadsfritt och öppet för alla våra medlemmar!

Mejla till region.syd@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Syd:s styrelse 16-17.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Öst - Derby LHC-HV71

Den 30de januari gick medlemsförening Öst på hockey! En spännande och kul dag. Att gå på derby har blivit en tradition för medlemsföreningen!

Norr - Fika i Umeå

Den 30 januari träffades medlemmar för att disskutera erfarenheter av celiaki, medlemsföreningens verksamhet och engagemang i styrelsen.

Semlor!

Det har varit semmel-tider och bland annat förbundsstyrelsen, kansliet och Medlemsförening GUSS styrelse har smaskat på glutenfria semlor. 

Om du hittat goda glutenfria semlor kan du tipsa andra medlemmar här.

Mentorskapsprogrammets medlemsträff

Deltagarna i LAGA:s mentorskapsprogrammet har träffats igen! En kul och inspirerande träff med övningar, diskussioner m.m.! Läs mer om träffen här.

Förbundsstyrelsemöte

6-7 februari träffades förbundsstyrelsen och gick igenom motioner till förbundsårsmötet och nomineringar till Årets Medlem och SCUF-gaffeln. Spännande!


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.