Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter & Info
Nummer 3 / 2015


Nyheter i kort

  • Tema Chef att hyra - en ökande efterfrågan
  • Senior Partners inleder samarbete med Sinf
  • Vi välkomnar Ann-Mari Ståhlberg från Växjö som ny Partner
  • Chefstidningen skriver om oss
  • Vi söker nya Partners

Trenden med hyrchefer bara växer!

Det är spännande att se utvecklingen av ”chef att hyra”, konceptet som myntades av Senior Partners i början av 90-talet. Nu är detta koncept fullt accepterat i näringsliv och offentlig sektor.

Idag efterfrågas chefer och specialister av flera olika anledningar, t.ex. för att överlappa vid pensionsavgångar, för att förändra en organisation eller vid neddragningar. Vilket skäl det än må vara, Senior Partners koncept med hyrchefer är lika aktuellt nu som det var för 20 år sedan.

Chefstidningen tar i sitt senaste nummer upp just den starka trenden kring hyrchefer, och ägnar en stor del av sin artikel kring Senior Partners synsätt och kunskap i detta ämne.

Hans-Gunnar Gustavsson, VD

Hyr chef från Senior Partners

Om du vill hyra en chef eller specialist från Senior Partners, då får du en unik kompetens. Till ditt förfogande har vi medarbetare med minst 20 års operativ erfarenhet som chefer. Behöver du förstärka med en VD, chef inom HR, Ekonomi, Inköp, Kommunikation, Produktion eller IT, då har vi kompetensen hos oss. För offentlig sektor kan vi utöver ovanstående tillhandahålla Chefer inom Vård och Omsorg, Socialchefer, Näringslivschefer mm.

Hör av dig till oss på Senior Partners för en förutsättningslös diskussion, vi hjälper gärna till.

Med vänlig hälsning,

Hans-Gunnar Gustavsson

VD


Senior Partners inleder samarbete med Sinf!

Senior Partners har under hösten inlett ett samarbete med Sinf. Senior Partners långa erfarenhet av att leda och utveckla företag genom bland annat ett aktivt styrelsearbete, frågor kring verksamhet och affärsutveckling står nu till Sinf:s medlemsföretags förfogande.

Anders Ekdahl, VD Sinf och Hans-Gunnar Gustavsson, VD Senior Partners

- Jag tycker det är mycket givande att samarbeta med en så offensiv partner som Sinf. Har själv under en följd av år samverkat med Sinf i olika sammanhang, sitter numera som styrelseordförande i ett av Sinf's medlemsföretag, vilket är mycket inspirerande.

- Vi kan verkligen rekommendera våra kunder och samarbetspartners att bli medlemmar i Sinf, det är en investering som lönar sig, säger Hans-Gunnar Gustavsson,
VD Senior Partners.

Sinf levererar rådgivning och stöd till omkring 1300 företag. Deras tjänster efterfrågas av mindre-, medelstora- och ägarledda tjänsteföretag, tillverkande- och tillväxtföretag i nya kreativa branscher.Läs mer om Sinf här!


Ny Partner - Ann-Mari Ståhlberg


Vi välkomnar Ann-Mari Ståhlberg från Växjö som Partner hos oss!
Ann-Mari har över 30 års erfarenhet av ledande befattningar och över 15 år som VD i flera energibolag. Hon har även lång erfarenhet av styrelserbete både som ledamot och ordförande.

Läs mer om Ann-Mari här!


Chefstidningen skriver om Senior Partners

I nummer 7/2015 av Chefstidningen, som utges i samarbete mellan Akademikerförbundet SSR  och Svensk Chefsförening så finns det ett stort reportage under rubriken Fenomenet - Ledare till låns, skriven av Karin Hylander.

I artikeln redogör man för den boom man nu ser både i den privata och den offentliga sektorn med interimslösningar i chefs- och specialistbefattningar. I sammanhanget intervjuas bl.a. Lena Jiderud, Kommunikationsansvarig på Senior Partnerss. I artikeln framhålls att Senior Partnerss myntade begreppet "chef att hyra" för mer än 20 år sedan och således har en mycket lång erfarenhet från denna verksamhet.Läs mer om chefstidningen här!

Senior Partners har alltid en stor grupp av chefer och specialister med lång och gedigen erfarenhet som är beredda att med kort varsel gå in i interims uppdrag. Begår gärna referenser på uppdrag som vi genomfört eller sådana som pågår, gäller både privat och offentlig sektor. Kontakta oss!


Vi söker Nya Partners !

Vi behöver förstärka med dig/er som har kompetens inom/som:

  • Verksamhets- eller enhetschef inom offentlig verksamhet i Skåne, Blekinge, Halland och Småland
  • Rekrytering av chefer och specialister till näringslivet och offentlig verksamhet i Växjö, Jönköping, Göteborg, Halland och Öresunds regionen
  • HR inom näringslivet och/eller offentlig verksamhet
  • Ekonomi
  • Produktion

Förutsättningar för Partnerskap är att du är 55+ och har lång erfarenhet som chef eller specialist, att du har ett gediget nätverk och inte är främmande för att jaga uppdrag.

Vi har en rak och tydlig intagningsprocess i flera steg innan du blir godkänd som Partner.

Intresserad av att bli en av oss?
Kontakta oss då på tel. 040- 30 28 50 eller info@seniorpartners.se.


Senior Partners Management AB
Kontakt: Tel. 040-30 28 50 / E-post: Nyhetsbrev@seniorpartners.se
www.seniorpartners.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.