Nyhetsbrev med våra bästa erbjudanden och lite av varje. 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


God jul och gott nytt år!

Granen och vi är klädda och redo för julafton. God jul!
Granen och vi är klädda och redo för julafton. God jul!

Nu är det jul igen! 

Härliga dagar fyllda av god mat och gemyt med familjen eller tysta tomma dagar då man känner sig mest ensam i världen?

Jag är lyckligt lottad och omgiven av familj och släkt men erkänner att jag ibland önskat mig åtminstone en stunds ensamhet. Traditioner är fint, det svåra är att stå ut med tvångsmässig upprepning och strikta ramar. 


Jag retar mig på det ständiga plastinpackandet av pastejer och prinskorvar efter maten (fast det är jag som kräver en liten bit kalvsylta varje jul och just den åker mest in och ut ur kylen) och att diskmaskinen är så otajmat full igen! 
Det stör mig att TVn skränar på högsta volym för att mormor ska höra. 
Tandgnisslandet vandrar sakta men säkert upp till en lätt molande huvudvärk. Strumpbyxorna kasar och skaver i grenen och jag har fått rödbetsstänk på den nya och enda strukna vita blusen. Plötsligt känns det som om alla tända ljus sugit ut allt syre ur hemmet och jag vill bara fly.I nästa stund tjoar och boxningskramar de vuxna barnen varandra framför brasan i vardagsrummet och en skön känsla blåser bort irritationen. 
Diskbänken är avtorkad, glöggen framdukad, mormor och morfar bänkade framför en tv-serie och jag lägger upp fötterna, kollar lite på Hemnet, funderar på om det är läge att gå en promenad med maken men bestämmer att frisk luft är grovt överskattat när man har det så bra i mysvärmen.I skrivande stund har lussekatterna inte blivit bakade, knäcken lyser med sin frånvaro - men kan fortfarande bli av - sju sorters kakor har köpts hem färdigpackade i en plåtburk från det lokala bageriet. (Man ska verkligen inte ta jobbet från duktiga bagare!) Klapparna har vi nu tagit till en rimlig nivå med ambitionen att alla ska få varsitt paket och så vill vi ge något litet till de nyanlända unga killarna på flyktingboendet. 

Julen blir bara jobbig om vi ger oss in i konkurrensen om vem som ger mest, lagar godast, pyntar finast, klär sig snyggast.

Jag gör hellre något nytt. Julen 2015 ska vi gå på matiné på juldagen. Snobben har premiär på lokala biografen och jag har bokat en hel rad för familjen i åldrar 19-84. 
(Ingen kan väl må dåligt av att tvingas gå på juldagsbio för att se nya Snobben filmen?) Helgen avslutas med söndagsbrunch för alla på Höganäs saluhall för att fira morfars 85 års dag. Vi ska ha gott humör, mycket tålamod och stor förståelse för varandras olikheter. Det sistnämnda blir det verkligt nya julen 2015...


Fanny och jag hoppas du får lägga många goda stunder till din minnesbank och vi önskar dig en riktigt god jul!


Vår REA startar idag!

Du kanske gillar att åka till köpcentrum och trängas tillsammans med de som ska byta julklappar? Du kanske tycker om den stökig, svettiga känslan och jakten på REA fyndet i just din storlek?
Det är som att leta efter en nål i en höstack om du frågar mig! 

Vi har ett annat förslag. Du kollar och handlar dina REA fynd hemifrån medan mormor snarkar i fåtöljen, barnen spelar dataspel och maken rymt huset genom att åka och tvätta bilen i timmar. Du vet att han köper en kvälls-tidning och en korv med bröd och drar ut på det så länge han kan. Men du säger inget för du tycker att det är han värd som står ut med dina föräldrar en hel vecka!

Sedan tar du själv en tur till stan i den nytvättade bilen, unnar dig en god fika och sitter där lugnt, pillar med mobilen och tittar på folk. Du är sval, snygg i håret och har full kontroll. Åhh ljuva mellandagar, det är ju så de ska vara!

Årets REA består av en mix av storsäljande plagg i udda storlekar och flera fina plagg från vår första kollektion som vi på grund av bristande erfarenhet köpt på tok för många av. Tänk bara på att kolla mått och beskrivning lite extra, en del plagg är mer kroppsnära och upplevs därför som små i storleken. Isåfall har vi talat om det i produkttexten.


Du vill ju inte behöva byta, du ska ju bara vara snygg, social och chilla och fika dig igenom mellandagarna! 

Lycka till med det!

Pssst....
Just under REA perioden när våra kläder är ovanligt billiga behöver du handla för minst 500:- för att få din leverans helt FRAKTFRI. Vid köp under 500:- tillkommer 49:- för frakten. 
Nu tillkommer en faktureringsavgift om 29:- vid köp med Klarna faktura. Betala gärna med kort för att undvika avgiften!


Fanny och Cecilia Alatalo/Alice o Fay
Fanny, Cecilia och arga katten Alatalo

Vi har öppet i Höganäs igen från 7 januari.

Nu är det många helgdagar men torsdag 7 januari är vi båda på plats igen kl 14,00 - 18,00 och ser fram emot att se dig i vårt showroom. 

Vi finns på plats även andra tider och dagar men torsdagar 14,00-18,00 är vår garanterade tid.  Då släpper vi produktutveckling, inventering, webbshop och annat och finns här bara för dig. 

Vi blir alltid glada att höra av dig!
Du når oss enklast på hello@aliceandfay.com eller via våra sociala medier. 

facebookinstagrampinterestlinkedin

www.aliceandfay.com
butik.aliceandfay.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du bara ändra din emailadress så går det bra HÄR.