Slow Fashion by JohannaN

Innehåll del 8 av 10:

- ett citat att inspireras och utgå ifrån när det ibland känns tungt


Hej Kerstin!

Ibland kan det här med världen kännas övermäktigt. Känslan av att inte räcka till för att själv förändra den, och de negativa tankarna om att lilla jag knappast kan spela roll. På vilket sätt gör det skillnad att jag försöker konsumera mindre och mer medvetet? Själv försöker jag bära med mig det här citatet:
 

"Det finns bara ett hörn av universum du kan vara säker på att förbättra, och det är ditt eget. Så du måste börja där, inte utanför, inte med andra människor. Det kommer efteråt, när du har arbetat på din egen hörna"                


("There's only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.  So you have to begin there, not outside, not on other people. That comes afterward, when you've worked on your own corner." Aldous Huxley, Time Must Have a Stop)


De orden får mig att hitta tillbaka till peppen och insikten om att alla inte kan göra allt, men att alla kan göra något. Och att glädjen alltid måste finnas där. Det dåliga samvetet och tröstlösheten får aldrig ta överhand.

Kärlek,
Johanna


BoktipsLäs merInspiration

Det finns många bra och inspirerande böcker som gör att åtminstone jag hittar tillbaka till min glädje och lust till förändring när det ibland känns tungt.

Maila mig för aktuella tips!

 

 

Läs mer, disktuera och hitta peppen med likasinnade på min blogg - allt vi gör tillsammans bli roligare!


Gå till "Johanna om Slow Fashion"

 

Mer pepp och konkreta verktyg till en enklare vardag hittar du på www.slowfashionuppropet.se. Dela gärna till dem du tycker borde förstå!

Spana in Slow Fashion-uppropet

 


Följ oss! Follow us!

Du får detta e-mail eftersom du är tidigare har anmält dig till dessa utskick om 10 delar.
Avsluta prenumeration? Klicka här.