Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej igen SCUF:are!

Augusti 2015

”Detta läger var superkul och jag längtar verkligen efter nästa”

56 förväntansfulla deltagare anlände den 8 juli till årets sommarläger. Vi höll till på Björkögården; belägen på Väddö i vackra Roslagen. Deltagarna möttes av glada ledare och personal samt massor av kladdkaka. Sedan följde – trots regn – fyra dagar fyllda av aktiviteter och utflykter.

Lägret är ett tillfälle då deltagarna inte behöver tänka på sin celiaki och kan äta samma sak som alla andra. Det är också en chans att träffa vänner och dela erfarenheter. Du som kommer till lägret ska känna att du inte är ensam med din diagnos.

”Det är så skönt och roligt att träffa andra personer som har samma sjukdom som en själv. Då känner man sig inte ensam, och man kan dela problemen och de roliga sakerna med varandra.”


På gång i förbundet


Ansök till mentorskaps-programmet

Ta chansen att ingå i ett nätverk som kommer erbjuda en massa aktiviteter och utbildningar! 

Mentorskapsprogrammet är en del av SCUF och Unga Allergikers projekt Vi måste LAGA skolan. Klicka in på anmälan för att läsa mer.

Sista anmälningsdag den 23 augusti.

Välkommen till START

Det är enkelt att påverka i SCUF! På START lär du dig grunderna i att driva en förening och det är ett tillfälle att dela idéer och erfarenheter. Vi hoppas att både du som redan är engagerad och du som funderar på att bli kommer till Stockholm den 14-15 november.

Mer information skickas i september!

Medlemsundersökning

Nästa månad är det dags för SCUF:s medlemsundersökning. I år undersöker vi hur det är att resa med celiaki på tåg, flyg och båt.

Se till att besvara frågeformuläret så att vi tillsammans kan påverka!

Undersökningen släpps med nästa nyhetsbrev.


På gång i våra medlemsföreningar


Den Blå Planeten

Välkommen att följa med SCUF Syd till Köpenhamn lördagen 26 september. Vi kommer tillsammans att utforska Den Blå Planeten som är Nordeuropas största akvarium med 20 000 fantasiska upplevelser.

Mer information och anmälan kommer snart upp på hemsidan.

Lisebergresa med ÖST

På lördag har medlemsförening
Öst sin årliga Lisebergresa. Vi räknar med 75 deltagare vilket är fler än någonsin!

Platserna är fyllda och vi hoppas alla får en trevlig dag!

 

GUSS Informationsträff

Bjud in vänner, släktingar eller andra som du tror skulle gynnas av att lära sig mer om gluten och celiaki. Informationsträffen kommer att hållas 29 september och börjar med en föreläsning om gluten och celiaki. Därefter berättar några ifrån styrelsen sina historier. Vi bjuder på glutenfritt fika i pausen.

Allergibio med GUSS

Favoriten är tillbaka! Vi bjuder på vänligt snacks under filmvisningen; så följ med andra glutenintoleranta på bio.

 

Mer information i region GUSS nästa nyhetsutskick eller på våran Facebook grupp SCUF-Region GUSS. Vi ses!


Hänt sedan sist


Jubileumsfirande i Syd

Tillsammans med SCF Skåne firade vi vårt 20-årsjubileum på Tosselilla. Vi var 250 personer som intog sommarlandet och njöt av grillning och stor buffé med tårtor och kakor. Det blev mycket lek och bus i trevlig stämning. Det perfekta vädret gjorde dagen till en av sommarens bästa.

Höghöjdsbana

Medlemsförening Väst och Öst hade kul tillsammans den 13 juni, när omkring 15 medlemmar åkte till en höghöjdbana utanför Habo. 

Ny på kansliet

Hej! Jag heter Lisa Olsson och är ny kommunikatör på SCUF. Det känns väldigt kul och jag ser fram emot en spännande höst! Undrar ni något gällande kommunikation eller hemsida så mejla gärna.

lisa.olsson@scuf.se


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.