Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jämställts nyhetsbrev

Hej! Idag är det 8 mars och internationella kvinnodagen. Det är en dag att påminnas om den ojämställdhet som råder men även en chans att fira den kamp som har skett och fortfarande sker världen över. Detta nyhetsbrev har därför jämställdhetstema! Glad åttonde mars önskar vi på Jämställt! Har ni frågor, funderingar eller vill boka utbildning så mejla oss på info@jamstallt.se


Skillnad i mottagandet mellan prins och prinsessa - lyssna själva

Alla de som tror att Sverige redan är jämställt och att alla oavsett kön eller icke-kön behandlas lika bör lyssna på skillnaden när pressen reagerar på prinsens födelse och på prinsessans födelse.

Klicka på bilden för att lyssna!

Det är tyvärr faställt att barn behandlas olika beroende på kön och detta vet alla insatta, men tyvärr behöver fler få kunskap om konsekvenserna av detta. Psykisk ohälsa, skillnader i studieresultat, fritid, makt, pengar och mycket annat.Kom igen nu! Nu skapar vi jämställdhet!


Duktighetsberöm eller bekräftelse

Psykologor och beteendevetare som Jesper Juul och Petra Krantz Lindgren skriver ofta om skillnaden på duktighetsberöm och att ge ärlig bekräftelse. 

Så duktig du är på att ta på dig dina kläder själv!” Kan kanske uttryckas på detta sätt: ”Jag är så glad för att du nu kan klä på dig själv. Det är även en stor hjälp för mig.” Även bland vuxna är det skillnad. Det är stor skillnad på vad som fungerar i nära personliga relationer och i sociala relationer. Om jag tex berömmer min sambo genom att säga, ”Vad duktig du är på att laga kläder” så tillför det inte vår relation något väsentligt. Om jag däremot säger; ”Tack för att du lagade mina kläder också. Det är en jätte hjälp för mig, som jag verkligen värdesätter” så är det något helt annat. Läs vad Jesper Juul skriver om detta.


Vem läser vi om? Materialtips!

Använd vår mall för att underöka ert material på skolan, förskolan, företaget eller organisationen. Vem är det som syns, beskrivs eller ges utrymme till i de material ni använder er av? Finns det med en mångfald? 

Mall för förskola

Mall för skola

Mall för företag och organisationer

Använd även vår färgkodsmetod: märk materialet med klisterlappar; grönt för material som är okej att använda, gult för material som behöver problematiseras eller göras om och rött för material som är kränkande och måste tas bort.


Boka utbildning till hösten 2016!

Vi är fullbokade under våren och bokningarna för hösten rullar in. Passa därför på att boka in oss för 2016 innan det blir fullt! 
Läs mer om våra utbildningar


Ojämställt ägande i Sverige

Kvinnor äger 15 % av Sveriges markareal. Män äger mer än dubbelt så mycket och resten ägs av juridiska personer som företag och organisationer i vilka en klar majortiet i styrelserna är män. När det gäller fastigheter är det lite bättre, där är ägarandelarna 36 procent för kvinnor och 47 procent för män. Källa


Boktips!

Vi vill tipsa om en bok! Varför ska arbetsplatser satsa på mångfald? Bli mer en mer attraktiv och bättre arbetsplats med mångfalds-arbete! Boken Mångfald i praktiken är praktisk, insiktsfull och enkel. Beställ den här: 
jamstallt.se/butik


Jämställdhet om eleverna väljer!

Efter omständigheter på skolan bestämde sig elever för att det behövdes mer kunskap om Jämställdhet. När ledningen inte fixade det, ordnade de själva en föreläsning, bokbord mm.
Heja elevers engagemang! 
Läs mer här.


Följ oss på sociala medier!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Unsubscribe: Vill du avsluta din prenumeration, skicka ett tomt mejl till: nyhetsbrev-unsubscribe@jamstallt.se så plockas den adressen bort automatiskt.